Stadsverwarming komend jaar 24 euro duurder

Je weet het vast zelf al wel wanneer je alleen woont en zelfstandig je rekeningen betaalt. De verwarming bij je thuis in de stad is sowieso al duur. En je ziet gewoon deze rekening elk jaar iets stijgen. Het wordt op de duur onbetaalbaar voor sommige mensen. Een groot deel van het budget van gezinnen gaat dan ook naar verwarmingskosten.

Stadsverwarming of blokverwarming betalen komend jaar gemiddeld 24 euro meer dan in 2016
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) maakte onlangs bekend dat huishoudens met blokverwarming of stadsverwarming volgend jaar gemiddeld 24 euro meer zouden betalen dan in 2016. Op het eerste zicht lijkt dit misschien niet zo veel geld, maar dit is het toch wel.

We moeten rekenen dat meer dan een half miljoen huishoudens in ons landje hun woning verwarmen met blokwarmte of stadswarmte. Gemiddeld stijgen deze rekeningen dus met 24 euro per jaar, wat een stijging is van 2 euro per maand! De gemiddelde jaarrekening zal in 2017 dus stijgen tot 1093 euro.

Veen onvrede rond deze prijsstijging
Zoals je je al kan voorstellen, zijn vele huishoudens ontevreden met deze prijsstijging, net omdat de prijzen al zo hoog zijn en deze nu nog eens worden verhoogd. Ook de leden van de Vereniging Eigen Huis zijn zeer ontevreden over deze prijsstijging. De leden klagen immers over de hoge kosten van de energie, maar ook over het gebrek die ze ervaren in keuzevrijheid. Dit zegt Maarten Eeke, de beleidsadviseur bij de vereniging. Misschien komt hier toch nog een staartje aan, want deze vereniging probeert de belangen te beschermen van de huishoudens. Tot op de dag van vandaag zijn er nog geen oplossingen gevonden voor dit probleem. Maar hou dit toch zeker in het oog, misschien komen er dan toch nog oplossingen tevoorschijn voor deze prijsstijging.

Om deze stijging van energie tegen te gaan loont het om ieder jaar over te stappen van energieleverancier. Kijk op Overstappen.nl en zoek de goedkoopste energieleverancier uit.