Je huis verhuren aan expats, een goed idee?

Nederland is een land met veel expats. Veel van deze mensen zijn hier maar tijdelijk en wonen daarom meestal in een huurwoning. Als jij je huis wilt verhuren, kan het dus heel lucratief zijn om dit aan expats te doen. Niet elk huis is echter geschikt als expatwoning en de verhuur regelen is vaak lastiger dan het lijkt.

Is jouw woning geschikt?

Het eerste dat je moet bepalen is of je woning überhaupt geschikt is om aan expats te verhuren. Expats werken meestal in grote steden en zijn vaak op zoek naar een twee- of driekamerappartement, dus je boerderij in Drenthe is niet geschikt als expatwoning. Woon je echter in een grote stad, of vlak daarbuiten, dan kan je woning goed geschikt zijn voor expats.

Een goede inrichting is belangrijk

Expats huren het liefst gemeubileerde appartementen. Ze hoeven dan niet hun eigen spullen naar Nederland te vervoeren, of een hele huisraad aan te schaffen voor een tijdelijk verblijf. Het is belangrijk dat de woning niet al te uitgesproken is qua inrichting. Zorg dus voor witte of licht gekleurde muren en neutraal meubilair. Ook een goed uitgeruste keuken en badkamer zijn een must.

Zelf verhuren of een bemiddelaar?

Zelf je woning aan expats verhuren, kan dat lastig zijn. Je Engels moet goed zijn en je moet het juiste netwerk hebben om de juiste mensen aan te trekken. Ook je huurcontract moet worden opgesteld in het Engels. Het is daarom vaak handiger om een bemiddelaar in de arm te nemen. Veel verhuurmakelaars houden zich exclusief bezig met verhuur aan expats. Zij kunnen je helpen met de verhuur en alles dat daarbij komt kijken. Deze makelaars hebben echter strenge eisen en de kans bestaat dat ze je woning zullen afwijzen. Vraag dus eerst eens naar de voorwaarden en bepaal dan of verhuur aan expats de beste optie voor jou is.

Bron: www.premiumhousing.nl