In Zaandam is een houthandel

Naast de wereldberoemde kruidenierszaak die begonnen is in Zaandam en de overbekende koekjesfabriek is er ook een alom gerespecteerde houthandel in Zaandam, te weten Koninklijke Jongeneel. Meerdere zelfs. De handel in hout is namelijk al vroeg gestart in de stad Zaandam. Al in de 16e eeuw is er sprake van houtbewerkingsbedrijven in de stad. Hele boomstammen werden vanuit Zuid-Amerika en Afrika naar de haven getransporteerd om daar te worden geschild en verwerkt tot fineer, planken, balken, platen, deuren, raamkozijnen en later zelfs keukens.

Wat vind je hier?

Natuurlijk hout! En verschillende soorten ook nog. Het meest gebruikte en goedkoopste hout is vurenhout, van de dennenboom. Die groeit heel erg snel, vandaar de relatief lage prijs voor het hout. Hoe langzamer de boom groeit, hoe duurder (en harder) het hout. Dat verklaart meteen waarom bijvoorbeeld notenhout duur is, of merbau of andere harde soorten hout, die groeien veel langzamer dan dennen en sparren. Goed, dat hout kun je er dus vinden, maar de houthandel kan het ook voor je op maat zagen, frezen, boren en op andere manieren bewerken. Er een meubel van maken, of een stoel. Of de door jou gevonden houthandel in Zaandam kan de door jou gezochte vloerdelen bij je thuis bezorgen.

En nog meer bij de houthandel in Zaandam!

Naast al dat hout levert de houthandel in Zaandam ook bevestigingsmaterialen, zoals lijm, kit, schroeven, spijkers, nieten en de meeste verwerkingsmaterialen zoals boortjes, boormachines, freesmachines maar ook tuingereedschap en sommigen leveren zelfs metalen dakpanplaten als dak voor de schuur in je achtertuin. Bij de houthandel in Zaandam komt ook de scheepsbouwer, de timmerman, de meubelmaker, de restaurateur, de trappenmaker, de orgelbouwer, de specialist en de doe-het-zelver. Je krijgt er gedegen en deskundig advies, in Zaandam gaan ze al ruim driehonderd jaar met hout om!