Het belang van kunstgras onderhoud

Steeds meer sportparken en eigenaren van sportvelden kiezen voor kunstgras. Dat is ook niet zo gek, want kunstgras is een zeer duurzame vorm van gras. Er hoeft namelijk onderhoud te worden uitgevoerd aan het kunstgras en het gaat vele jaren mee. In vergelijking met normaal gras, is kunstgras een uitkomst voor veel sportvelden en complete sportparken. Ondanks de flinke investering die in eerste instantie gedaan moet worden (het sportpark moet vaak helemaal gereed gemaakt worden, waarbij verbouwingen soms noodzakelijk zijn), is het op de lange termijn een zeer verstandige keuze. Het onderhoud neemt namelijk drastisch af. Denk maar eens aan de vele vrijwilligers die week in, week uit bezig zijn om de velden van een sportpark te onderhouden. Bij kunstgras hoeft dit niet meer. Maar als er onderhoud aan kunstgras gepleegd moet worden, is het wel zaak dat dit goed gebeurd.

Onderhoud van kunstgras

Het is belangrijk om (half)jaarlijks onderhoud uit te voeren aan uw kunstgras. Als dit niet gebeurd, bestaat er de kans dat er algen of mos op het kunstgras groeien. En dat moet te allen tijde voorkomen worden. Algen en mos tasten namelijk het kunstgras en zorgen ervoor dat de velden niet meer goed bespeelbaar zijn en maken het kunstgras uiteindelijk kapot. Daarom is het aan te raden om eens in het halfjaar uw kunstgras goed te laten inspecteren en te onderhouden.

Lees meer over onderhoud

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van kunstgras of wilt u uw sportpark/sportvelden laten onderhouden? Silica Nova is de specialist op het gebied van kunstgras onderhoud. Ga eens naar de website (www.silicanova.nl) van dit bedrijf en ontdek de mogelijkheden. Ook kunt u meer informatie vinden over hoe rubber uit kunstgras verwijderd kan worden.