Het aanschaffen van tochtstrips

Niets is vervelender dan onnodige kieren tussen ramen of deuren. Niet alleen kunnen deze kieren het huis onbehaaglijk laten voelen in de winter, maar ze drijven ook de energiekosten omhoog. Het gevaarlijke aan kieren is echter dat je vaak niet doorhebt dat ze er zijn. Hierdoor kan het zo zijn dat je langzaamaan steeds meer betaald voor de gebruikte energie, maar niet weet waar dit door komt. Het aanschaffen van goede tochtstrips kan een oplossing zijn. Het is echter verstandig om eerst goed te kijken waar deze tochtstrips geplaatst moeten gaan worden en wat voor een tochtstrip je hier exact voor nodig hebt. Specifieke tochtstrips kunnen namelijk duurder zijn dan andere tochtstrips en het is zonde als de verkeerde variant wordt aangeschaft. In dit artikel vind je drie verschillende tochtstrips die je kunt kiezen wanneer je een kier weg wilt gaan werken.

 

Tochtstrips zelfklevend

Zelfklevende tochtstrips zijn onwijs handig voor elke dorpel met naar buiten zwaaiende deuren. Deze tochtstrips zijn geheel zelfklevend en kunnen daardoor gemakkelijk worden aangebracht op de ondergrond van de dorpel. Door de speciale acrylverf bestendige TPR afdichtstrip, houd je bacteriën en vocht buiten en dat maakt zowel de tochtstrip als de dorpel duurzamer. De zelfklevende strip is te verkrijgen in verschillende afmetingen en verkrijgbaar vanaf één meter. Zo kun je de tochtstrip gemakkelijk op maat snijden en aanbrengen. Het gemak hiervan is dat je niet online een specifieke maat hoeft te kiezen in de hoop dat hij past. Daarnaast wordt vaak een goede retourgarantie geboden, mocht u niet tevreden zijn over de tochtstrip.

Tochtprofiel met haar

Wanneer u een keur in een deur wilt afsluiten, kan het lastig zijn om de perfecte tochtstrips te vinden op het internet. In die gevallen kunt u vaak gemakkelijk kiezen voor een tochtprofiel met haar. Dit is een gemakkelijk aan te brengen strip waar borstelachtig haar aan zit. Deze borstels zijn in twintig verschillende maten te bestellen en drukken bij plaatsing tegen het kozijn aan. Zo wordt tocht voorkomen en wind buiten gehouden. Tochtprofielen met haar zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en ook de haren zijn in verscheidene aantallen in millimeters te bestellen. De kortste maat haren is 50mm. 

 

 Zelfklevend kader

Wanneer je te maken hebt met een egale, rechte, ondergrond is het een beetje overdreven om een speciale tochtstrip aan te schaffen. Hierbij betaal je namelijk aanzienlijk meer en het is zonde om dit te doen wanneer het niet nodig is. Daarom wil je kiezen voor de zelfklevende kader strip, die aan één stuk in banden kunnen worden aangeschaft. Deze band is opgerold en zit in een handig hanteerbaar doosje. Hierdoor is het product gemakkelijk te kopen en te gebruiken wanneer nodig. Dit zelfklevend kader is voorzien van een zelfklevende plakstrip die als dubbelzijdig tape fungeert. Bij het plaatsen van deze tochtstrip hoeft dan ook alleen maar de juiste maat te worden geknipt, waarna je het beschermpapier van de plakstrip trekt en hem gemakkelijk op de ondergrond plakt. Hierna druk je hem nog even goed aan, waarna hij stevig zal blijven zitten en alle tocht buiten zal houden.

 

Bij GYZS kun je terecht voor de nieuwste modellen tochtstrips van de beste kwaliteit.