De juiste noodverlichting kopen

Als u de eigenaar van een gebouw bent, is de kans groot dat u verplicht bent om noodverlichting te kopen. Noodverlichting is namelijk verplicht in gebouwen waar veel mensen aanwezig zijn. Om precies te zijn dient er noodverlichting aanwezig te zijn als er meer dan 75 mensen op één moment aanwezig kunnen zijn. Noodverlichting in een appartementencomplex is in veel gevallen dus verplicht. Ook als er mensen in het gebouw werken dient er noodverlichting aanwezig te zijn. In bedrijfspanden mag noodverlichting dus zeker niet ontbreken. Wilt u noodverlichting kopen? Dan is het belangrijk dat u bekend bent met de regelgeving en de verschillende soorten noodverlichting.

Verschillende soorten noodverlichting

Om te beginnen is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de verschillende soorten noodverlichting. U kunt noodverlichting buiten plaatsen, maar in de meeste gevallen is het vooral van belang dat er binnen verlichting aanwezig is. Er zijn diverse noodverlichting merken waaruit u kunt kiezen. Over het algemeen wordt er voor led noodverlichting met accu gekozen. De verlichting mag namelijk niet afhankelijk zijn van uw netstroom, aangezien het gebouw verlicht moet zijn als de stroom uitvalt. Zeker bij vluchtrouteverlichting is dit het geval. Dit type verlichting slaat pas aan wanneer de stroom uitvalt, zodat men de weg naar buiten weet te vinden. Vluchtrouteaanduiding staat daarentegen juist altijd aan. 

Anti-paniek noodverlichting kopen?

In sommige gevallen is reguliere noodverlichting kopen niet voldoende. In ruimtes waar grote groepen mensen zich verzamelen kan er paniek ontstaan als de stroom uitvalt. Anti-paniek noodverlichting kopen en aansluiten is verplicht wanneer u de eigenaar van zo een gebouw bent. Bij een bioscoop is anti-paniekverlichting bijvoorbeeld verplicht. Daarom worden de vloeren altijd verlicht terwijl er zich een film afspeelt. 

Een goed noodplan is altijd van belang 

In Nederland is iedere werkgever verplicht om een noodplan te hebben. Noodverlichting kopen mag u dan ook absoluut niet vergeten als bedrijfsleider. Tevens is ook de aanwezigheid van een bedrijfshulpverlener verplicht. Noodverlichting kopen is één ding, maar daarnaast is het ook aan te raden om een noodplan te laten maken door een expert. Een specialist kan u bijvoorbeeld vertellen waar u de noodverlichting dient te plaatsen. Zo kunt u er absoluut zeker van zijn dat alle uitgangen op de juiste manier zijn aangegeven. Het zou ontzettend vervelend zijn als er geen noodverlichting aanwezig is als er een keer iets gebeurt. Bij noodverlichting-shop.nl koopt u energiebesparende en scherp geprijsde led noodverlichting met een hoge kwaliteitsstandaard.

Kies voor kwaliteit

Als u noodverlichting koopt, is het belangrijk dat u dit bij een betrouwbaar bedrijf doet. De noodverlichting dient te werken als er iets gebeurt. Tevens is het ook belangrijk dat u de noodverlichting eens in de zoveel tijd controleert. Er zijn diverse aanbieders waarbij u noodverlichting kunt bestellen. Goede noodverlichting hoeft zeker niet duur te zijn. Het is wel aan te raden om de noodverlichting op basis van een aantal factoren uit te kiezen. Ga bijvoorbeeld goed na op wat voor afstand de verlichting zichtbaar is. Ook zijn er lampen die met een automatische testfunctie komen, waardoor u gemakkelijker kunt controleren of alles nog functioneert.