Een lekkage opsporen

Lekkages in de badkamer zijn vooral lastig omdat het moeilijk is te bepalen waar het lek precies zit. Bij een lekkende gootsteen is de plaats van het lek makkelijk te bepalen, onder de gootsteen zit een kastje, en daarin zit het hele stelsel van afvoerleidingen, samen met de aanvoerbuizen.

Niet makkelijk te bereiken.

De afvoer van een douche zit gewoonlijk onder de douchebak, en daar kun je bijna niet bij komen zonder professionele hulp. Hoewel de afvoer van de wastafel ook in een kastje eronder kan zitten is dat bij een moderne badkamer steeds vaker niet meer zo. De leidingen zijn netjes in de wanden weggewerkt.

Die onbereikbaarheid is op zich niet zo erg als badkamer lekkages niet nog een vervelende eigenschap hadden; ze komen bijna nooit voor op gewone, doordeweekse dagen. Een lekkende kraan in de badkamer zal meestal op vrijdag-avond voor het eerst opvallen, op zaterdag een beetje erger worden en op zondag desastreuze proporties aannemen! Maar dan staat natuurlijk wel de hele badkamer blank en zijn er geen loodgieters te bereiken.

Goed onderhoud.

De beste manier om met badkamer lekkages om te gaan is ze te voorkomen. Maak goede onderhouds-afspraken met Lekkageservice.nl, liefst met bedrijf dat de oorspronkelijke installatie verzorgd heeft. Een goed loodgieters bedrijf zal u een onderhoudscontract kunnen aanbieden dat aangepast kan worden aan de omstandigheden en aan het gebouw. Een kantoorgebouw is dan iets heel anders als een gezinswoning.

Maak goede, duidelijke afspraken en zorg er voor dat ze goed in het contract vermeldt worden. De verplichtingen van het dienstverlenende bedrijf moeten net zo duidelijk zijn als uw eigen verplichtingen. De meeste bedrijven hebben een standaard formulier, al dan niet op het internet, dat u kunt invullen en on line indienen of opsturen. Wanneer zowel de loodgieter als u het eens zijn met de voorwaarden kan dit contract zonder tussenkomst van een advocaat getekend worden.

Het bedrijf is wel bereikbaar.

Het zal duidelijk zijn, een goed loodgieters bedrijf heeft ook personeel in dienst dat in de weekeinden beschikbaar is voor noodgevallen. Wanneer u een onderhoudscontract heeft zal het bedrijf daardoor verplicht zijn u te helpen, ook op zondag.