De voordelen van een kunststof raam kozijn

Als u een oud huis heeft dat aan vernieuwing toe is, of van plan bent nieuw te bouwen, is een kunststof raam kozijn de overweging waard. Er zitten namelijk enkele grote voordelen aan ten opzichte van een houten of aluminium kozijn. Het is natuurlijk niet voor niets dat de populariteit van kunststof raam kozijnen snel toe aan het nemen is!

Het verschil in prijs

Voor veel mensen de belangrijkste overweging om te maken; de kosten. Een kunststof raam kozijn is 15 tot 20 procent goedkoper dan zijn houten en aluminium broertjes. Dit is in deze barre economische tijden één van de grootste voordelen van deze materiaalsoort. Ook de uitstekende isolerende werking van kunststof kan positief uitvallen op uw gasrekening.

Kunststof is onderhoudsarm

Hout en aluminium hebben regelmatig onderhoud nodig om mooi te blijven. Hout kan gaan rotten als de lak minder goed begint te dekken, en aluminium begint na een tijdje te moffelen. De prijzen voor het schilderen van kozijnen zijn de laatste jaren afgenomen en steeds meer mensen weten hoe ze hier mee om moeten gaan, maar het is natuurlijk beter om dit te voorkomen. Kunststof daarentegen is gemakkelijk te onderhouden. Het enige wat u met regelmaat moet doen is het kozijn schoonmaken.

De duurzaamheid is ongekend

Een kunststof raam kozijn gaat minimaal 50 jaar mee. In de praktijk gaat een goed onderhouden kozijn nog veel langer mee. En omdat het bestand is tegen alle weersomstandigheden hoeft u zich geen zorgen te maken over beschadigingen. Hout kan namelijk inkrimpen en uitzetten, en dat is op lange termijn niet goed voor de kwaliteit van het kozijn.