Uponor koppelingen en leidingsystemen

De fabrikant en wereldwijde distributeur voor koppelingen en leidingsystemen Uponor komt met een nieuw afvoersysteem voor het toilet, dat door middel van innovatieve technologie het doorspoelen verrassend stil maakt. Daarmee werken de producten zoals de buis en de koppelingen van Uponor nu niet meer enkel aan de toevoerzijde van het water maar ook aan de afvoerzijde. Dit geheel nieuwe en moderne afvoersysteem is ontworpen om vervelende en beschamende geluiden tegen te gaan. De Infra Launch Decibel van Uponor is een stil afvoersysteem dat ook echt specifiek ontworpen is om geluidsoverlast te beperken. De basis bestaat uit een polypropyleen constructie van meerdere lagen waar een bijzondere laag van steen tussenin geplaatst is. Op die manier wordt het geluid van het doorspoelen vrijwel geheel gedempt en blijven de gebruikelijke geluiden, behorende bij het stortende en wegstromende water, achterwege. Het Duitse Fraunhofer Insituut heeft door middel van tests laten zien, hoe weinig geluid dit systeem, net zoals de toevoerbuis en de koppelingen van Uponor maken. Een innovatie die niet alleen zorgt voor een makkelijke installatie door de installateur maar ook voor een aangename ervaring voor de gebruiker en zijn gasten door het achterwegen blijven van storende water- en spoelgeluiden. Een ontwerp zoals een doordacht design hoort te zijn, maximaal profijt over de gehele linie.

De ontwikkelingen van Uponor gaan verder

Plezierig voor het oog, niet storend voor het oor is het devies als het aankomt op de koppelingen of leidingen van Uponor die ook in het zicht gemonteerd kunnen worden.
Op het gebied van afvoerwatersystemen wordt daar vaak weinig aandacht aan besteed maar natuurlijk draait design ook voor een groot gedeelte om uitstraling. Het Finse bedrijf heeft er juist voor gekozen om met een stijlvolle, witte tint de Decibel een lust voor het oog te maken. De afvoerpijpen of de koppelingen en buis van Uponor misstaan dus niet in keuken of badkamer. Met de Decibel haal je een zeer compleet drainagesysteem in huis, dat zowel verkrijgbaar is in 50mm, 75mm, en 110mm. Het sluit dus perfect aan op bestaande drainage binnenshuis. Maar de onderneming blijft onderzoek doen en de Decibel, net zoals haar andere producten zoals de buis en de knel- en perskoppelingen, verbeteren. Binnenkort komt er een geheel nieuw model op de markt. Hoewel de Decibel eigenlijk al het meest moderne afvoersysteem is dat je op dit moment kunt vinden, zal het binnen aanzienlijke tijd dus nog beter worden: makkelijker te installeren, en nog stiller dan het nu al is.

De installatievideo over het maken van persverbindingen met Uponor zien? Kijk dan op het Youtube kanaal van Sani-bouw.nl.