Stalen constructies

Het ontwikkelen van een goede stalen constructie vergt veel vakmanschap omdat het lassen een vak apart is. De materiaalkeuze voor draagconstructies wordt vaak bepaald door het constructie element. Of de omvang van het project, bijvoorbeeld bij utiliteitsbouw. Maar ook bij sportcentra of urban sports worden staalconstructies gebruikt. Zo ook bij Nine Yards. De Skateparkbouwer van Nederland die regelmatig grote skateprojecten aan neemt.

De kosten voor constructies waarin staal de primaire materiaalkeuze is, liggen over het algemeen hoger dan bij een betonconstructie. Dat heeft te maken met bepaalde factoren waar staal minder goed tegen kan maar wendbaarder is dan beton. Zou kan je een constructie maken en deze overgieten met beton om toch nog de gewenste stevigheid en vorm te behouden.


Betrokken bij urban sports

Er zitten natuurlijk ook voordelen aan het gebruik van staalconstructies. Zo is de bouwtijd bij het gebruik van staal aanzienlijk sneller. Waarbij voor beton vaak constructies gebouwd moeten worden om het beton in te gieten, kan staal direct worden toegepast. In de meeste gevallen zijn deze onderdelen namelijk al voorgefabriceerd. Bij Nine yards maken ze dit custom waardoor de constructie nooit prefab is gemaakt en altijd uniek is. Zo hebben we in samenwerking met hun een skatepark ontwikkeld in Breda. De constructie is door ons gelast waarna zij de afwerking hebben gedaan.

Het voordeel van onze staalconstructies is dat zelfs nog wanneer het al is geplaatst, staal nog aangepast kan worden. In hun branche komen last minute aanpassingen regelmatig voor. Beton is daarentegen minder ‘flexibel’ in het achteraf aanpassen. Dankzij de hoge flexibiliteit heb je met een staalconstructie meer mogelijkheden tot uitbreiding. Wel zo fijn als er last-minute aanpassingen moeten worden doorgevoerd! Neem dus snel contact met ons op voor een vrijblijvend advies over projecten zoals die van het Urban sports gerelateerde. Zelfs daar zijn we voor in te huren!