Bescherm uw werkplaats tegen brand

Wij van bouwbedrijf koot vinden het belangrijk om onze klanten te blijven adviseren over de risico’s en gevolgen die sommige projecten met zich meebrengen. Zo waren we laatst op werkbezoek bij een klant die veel aan het lassen was, hij gebruikte een las apparaat die zodanig vonkte dat de vonken overal heen vlogen, zelfs in zijn opslag met verf en andere chemische substanties.

We hebben toen uitgelegd dat je beter een aparte ruimte kunt inrichten om dit uit te voeren. Zo hebben we een hok getimmerd die afzonderlijk van zijn huidige werkplaats was en de wanden ingespoten met vuurvertragende middelen. Nu kan hij veilig aan de slag.

Werkplaats moet veilig zijn

Je wilt het niet op je geweten hebben dat je werknemers gevaar lopen, zorg daarom voor een goede afvoer van de rook zodat ze dit niet inademen. Wanneer gevaarlijk dampen vrijkomen kan dit al direct schadelijk zijn voor de gezondheid van je werknemers met als gevolg een hoger ziekteverzuim en dus hogere kosten voor jou als werkgever. Denk ook eens aan de verlichting voor werkplaatsen . Dit is erg belangrijk voor een beter zicht tijdens de werkzaamheden. Sommige mensen denken daar niet aan en wanneer er schaduwwerking op treed is dit levensgevaarlijk voor het zicht.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of advies van een van onze adviseurs we staan desnoods klaar voor u. Heeft u onze flyer al gedownload? Hier staan nog meer praktische tips in over de veiligheid in werkomgevingen en de do’s en dont’s. Hier wordt van A tot Z uitgelegd over inbraak, brandveiligheid, houtrot, de gevolgen van slechte ventilatie en de gevolgen van een slechte isolatie. Denk hierbij aan vocht en koude toch die in de winter voor veel ongemak kan worden veroorzaakt.