Rolgordijnen blijven tijdloos

Rolgordijnen leken even minder populair te worden, maar blijken toch echt tijdloos te zijn. Al jaren zie je in ieder huis wel een rolgordijn hangen. Is het niet in de slaapkamer dan wel in de badkamer of de keuken. Rolgordijnen zijn betaalbaar, functioneel en passen bij ieder interieur.

Rolgordijnenstoffen

Rolgordijnen heb je in verschillende soorten stoffen en kleuren. De functie van de ruimte bepaalt de lichtdoorlatendheid van een rolgordijn. In een slaapkamer is het prettig als je een verduisterend rolgordijn hebt en in een woonkamer of keuken is het fijn als er toch nog wat licht door komt.

Rolgordijnenkleuren

Rolgordijnen zijn vrijwel geschikt voor iedere ruimte en dat komt door de ruime keuze aan kleuren. Het is belangrijk dat je bedenkt wat voor sfeer je de ruimte wilt geven en die sfeer kun je met kleuren bepalen. Wil je een warme en gezellige sfeer creëren kies dan voor warme en rustige kleuren. Wil je juist een vrolijke kamer, bijvoorbeeld een kinderkamer, kies dan voor een felle kleur. Om een geheel te krijgen is het mooi als je de kleur van het rolgordijn laat terugkomen in de accessoires, zoals dekbedden, kussen, schilderijtjes of vazen.

Kwaliteit van rolgordijnen

Tegenwoordig heb je veel aanbieders van rolgordijnen en zijn er duidelijke prijsverschillen. Heb je een klein budget dan kun je beter kiezen voor een rolgordijn uit de bouwmarkt, het nadeel hiervan is dat je het zelf op maat moet maken en dat ziet er niet altijd even mooi uit. Ook is gebleken dat de rolgordijnen geen jaren meegaan, omdat het doek van de buis afvalt of het kettingsysteem gaat vastlopen. Kies je liever voor kwaliteit dan kun je beter kiezen voor rolgordijnen van RolgordijnenExpert.NL. Zij hebben een assortiment voor ieder budget, zoals goedkope rolgordijnen, maar ook rolgordijnen uit de Premium Line. Voor deze rolgordijnen betaal je meer dan voor die van de bouwmarkt, maar deze rolgordijnen uit een Nederlandse fabriek gaan jaren mee. Mochten er probleem zijn dan heb je zelfs twee jaar garantie.