Nieuw dakkapel, nieuwe raamdecoratie

Een dakkapel is ideaal en zorgt naast meer ruimte voor meer lichtinval. Op het moment dat u een dakkapel heeft, is uw oude raamdecoratie vaak niet meer geschikt. Tegenwoordig heeft u genoeg keuze, maar wat is nu echt geschikt voor een nieuwe dakkapel?

Ruimte raamdecoratie

Een dakkapel geeft natuurlijk meer ruimte en dat wilt u graag zo houden, daarom is het belangrijk dat u voor raamdecoratie kiest die niet veel ruimte in beslag neemt. Een rolgordijn is ideaal voor een dakkapel, omdat het niet veel ruimte in beslag neemt en gemakkelijk te bedienen is. Ook een plisségordijn is zeer geschikt en biedt u meer mogelijkheden dan een rolgordijn. Een jaloezie neemt ook niet veel ruimte in beslag en is erg handig om de lichtinval te reguleren.

Rolgordijn voor dakkapel

Heeft u een dakkapel in de slaapkamer, kies dan voor een verduisterend rolgordijn. U kunt er zelfs voor kiezen om u-profielen te bestellen, deze profielen in u-vorm zitten dan om de zijkant van het rolgordijn. Hiermee beperkt u de lichtinval aan de zijkant en zorgt u ervoor dat het rolgordijn altijd goed wordt geleid.

Plisségordijn voor dakkapel

Een verduisterend plisségordijn is ook erg geschikt voor een dakkapel in een slaapkamer. Het voordeel van een plisségordijn is dat u overdag het gordijn in het midden kunt hangen. Hierdoor komt er toch wat licht binnen, maar houdt u uw privacy. Een dubbel, verduisterend plisségordijn is helemaal ideaal, omdat er dan geen licht door de koorden komt. Is het dakkapel niet in een slaapkamer, kies dan voor een lichtdoorlatend of transparant plisségordijn.

Jaloezie voor dakkapel

Een jaloezie is ook handig voor een dakkapel. U kunt overdag het licht en uw privacy reguleren en `s avonds de ruimte verduisteren. U kunt kiezen voor hippe houten jaloezieën of mooi gekleurde aluminium jaloezieën. Houdt u er rekening mee dat er wel wat licht door de koorden kan komen.