Hoeveel kunt u besparen met voorzetramen?

Met het kiezen voor voorzetramen bespaart u op de maandelijkse energierekening. Als u in een rijtjeshuis woont met bijvoorbeeld 30 m² kunt u tot wel 210 euro per jaar besparen op stookkosten. Voorzetramen zorgen voor een betere warmte-isolatie en dit valt ook terug te halen uit de U-waarde. Dit vertelt iets over de isolatiewaarde van voorzetramen, want hoe lager deze is hoe beter het isoleert. Met score van rond de 2,7 is een voorzetraam ongeveer gelijk aan dubbel glas en veel beter geïsoleerd ten opzichte van enkel glas dat een waarde heeft van rond de 5,7.

Meer dan alleen isolatie

Over het algemeen wordt een voorzetraam het vaakst geplaatst voor de extra isolatie. Naast dat een voorzetraam zorgt voor een betere isolatie kan een voorzetraam nog meerdere functies hebben. Het kan ook voor een brandvertragende werking zorgen. Enkel glas is namelijk zo kapot wanneer er plotseling een enorme brandontwikkeling plaatsvindt. Daarnaast kan het ook diefstalproof werken. Het raam is dan bijna niet meer in te tikken en wat voor een inbreker als moeilijk in te breken wordt ervaren zal snel worden overgeslagen. Geconcludeerd kan worden dat een voorzetraam dus ook een beveiligende werking kan hebben.

Bespaar op uw nieuwe voorzetramen

Doordat er verschillende aanbieders zijn omtrent voorzetramen zijn er uiteraard ook verschillende prijzen. Bij sommige organisaties kan het laten plaatsen soms wel een enorm verschil zijn. Laat u dan ook niet verleiden om met de eerste beste voorzetramen specialist in zee te gaan. Vraag meerdere offertes en doe ook eens navraag naar de organisatie. Het kan u wellicht veel geld besparen of dat nu al bij de aanschaf is of pas op een later moment doordat de glaszetter onvoldoende kwaliteit heeft geleverd. Het is dus de moeite waard om u in de organisatie te verdiepen. Het is toch altijd een fijn gevoel als u tevreden kunt terugkijken op de aankoop van uw voorzetramen en niet meer geld uit heeft hoeven geven dan nodig. Wellicht kunt u dat geld wel goed gebruiken voor een dagje uit!