De klusdagen lopen bijna ten einde

De winterperiode wordt door veel mensen gebruikt om het huis aan te pakken. Het is vroeg donker en in de avonduren is er vrij weinig te doen. Ofwel, de perfecte tijd om te klussen.  Het einde van januari is al bijna weer voorbij, als je dus nog projecten hebt, in of rond het huis begin en er dan nu mee. Want dan ben je tegen het begin van de lente klaar en kun je heerlijk genieten van de uitbouw of de nieuwe overkapping.

Zelf klussen of uitbesteden
De één heeft gouden handen en de ander heeft twee linkerhanden, helaas is niet iedereen even technisch, het is dan ook goed om je af te vragen of je zelf wilt gaan klussen, of dat je hier iemand voor in gaat huren. We kennen allemaal wel verhalen van je familie of kennis die weer eens de gasleiding heeft geraakt, omdat die “even een gaatje moest boren” of het huis van je collega die blank staat omdat die “even de nieuwe wasmachine ging installeren”. Het is niet erg dat je wat minder handig bent, maar het is wel verstandig om dan klusjes en projecten uit te besteden aan een bouwbedrijf. Zo weet je namelijk zeker dat alles goed komt en je nadien niet met vervelende problemen komt te zitten. Want bij 50% van de projecten die zelf worden gedaan heeft men last van:

  • Lekkage
  • Slechte afwerking
  • Verkeerd materiaal gebruik
  • Slechte isolatie

Als je dus niet zo handig bent, dan is het beslist een verstandig idee om een klusbedrijf in te schakelen die alles tiptop in orde maakt. Je kunt natuurlijk zelf altijd helpen door deze vakmannen de materialen aan te geven of door tussendoor alles vast op te ruimen.


Helaas zijn er ook veel handige Harry’s die minder handig zijn dan dat ze zeggen te zijn. We geven je daarom een aantal tips om te voorkomen dat je een project uit laten voeren door één van deze handige Harry’s:

  • Kijk of een bedrijf ervaring heeft
  • Vraag welke projecten die nog meer heeft gedaan
  • Zoek contact met mensen waar die al projecten heeft opgeleverd
  • Lees online reviews van het bedrijf/persoon

Door bovenstaande check uit te voeren kun je snel en effectief bepalen of iemand wel echt geschikt is om een klus uit te voeren. Persoonlijk zou ik er ook voor kiezen om een lokaal bedrijf de klus uit te laten voeren. Ze hebben dan namelijk extra baat bij goed resultaat, omdat ze anders hun waardigheid in de omgeving verliezen. Kom je bijvoorbeeld uit Oldenzaal schakel dan een bouwbedrijf uit Oldenzaal in.