Wat kost een warmtepomp tegenwoordig?

Je hebt vast en zeker wel eens van een warmtepomp gehoord, maar wat kost deze? Dit hangt af van welke pomp je kiest. Het is in ieder geval wel van belang dat je ook kijkt naar de terugverdientijd. Deze periode is vaak tien tot vijftien jaar. Soms kun je ook subsidie aanvragen en zo kun je in korte tijd je warmtepomp terug verdienen. De subsidies zijn altijd interessant om te bekijken, voordat je een pomp aanschaft. Hoeveel en of je subsidie kunt krijgen, hangt af van het type installatie.

 

Voordelen warmtepomp

Een warmtepomp gebruiken zorgt voor een groot aantal voordelen:

Je kunt veel geld besparen op de energiefactuur. Dit is een groot voordeel, want dit merk je al heel snel.

Het is goed voor het milieu, een warmtepomp stoot namelijk een minder grote hoeveelheid CO2 uit. Je steentje bijdragen aan het milieu wil jij toch ook? Samen werken we aan een beter milieu.

Een warmtepomp kan koelen en verwarmen. Ideaal voor de zomer en de winter.

 

Kosten warmtepomp

De kosten van de warmtepomp zijn afhankelijk van het model dat je kiest. Een grondwater warmtepomp is een van de soorten. De kosten hangen af van welk buizennetwerk er wordt gekozen (horizontaal vanaf 10.000 euro en verticaal vanaf 15.000 euro).  Een water-waterwarmtepomp is ook prijzig en kan ook vanaf 15.000 euro worden gemaakt. De lucht-luchtwarmtepomp is wel voordeliger. Qua kosten kom je uit op ongeveer 4.000-7.000 euro. Het voordeel van deze optie is dat er geen ingrijpende veranderingen nodig zijn aan of rondom je woning. Lucht-waterwarmtepomp is nog een optie. Dit kost je ook ongeveer tussen de 4.000-7.500 euro.

 

Warmtepompen vergelijken

Voordat je een warmtepomp aanschaft, is het raadzaam om de modellen met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat je kunt doen en wat de totale kosten zijn. Het is ook goed dat je weet wat de investering je gaat kosten en hoelang het duurt voordat je deze terug hebt verdiend. Bereken dit vooraf, zodat jij weet waar je het voor gaat doen. Met een warmtepomp draag je bij aan het milieu, een goede keuze dus! Bezoek allesoverbouw.nl voor meer bouw gerelateerde onderwerpen.