Ramen en deuren van een mantelzorgwoning

Een mantel zorgwoning, voor iedereen die het nog niet weet is een woning die speciaal gebouwd is om de zorg van een liefhebbend familielid makkelijker te maken. Op zo’n manier dat het niet meer nodig is om een deze persoon bij een zorginstelling over te nemen. Dus de familie neemt de zorg van de persoon op zich en in ruil daarvoor mag er een mantelzorgwoning worden gebouwd. De ramen en deuren zijn, juist bij een mantelzorgwoning, van essentieel belang vinden wij. Waarom? Lees verder.

Licht in het huis

Stel u brengt uw laatste jaren door in een woning die speciaal voor u is gebouwd. U bent niet meer heel mobiel en heeft eigenlijk wel meerdere uren per dag hulp nodig. Dit zijn vaak zware momenten in het leven, van de zorgbehoevende, maar in dit geval ook van de zorgverlenende. Onze mening is, is dat het dan in bijzonder geval belangrijk is om veel ramen en deuren in de zorgwoning te plaatsen. Op deze manier komt er genoeg zonlicht binnen in de woning. Want iedereen weet: licht in een woning, daar wordt men blij van! Doordat een mantelzorgwoning vaak in de tuin wordt geplaatst kunt u direct genieten van het uitzicht van uw tuin. Stel u plaatst nog een mooie luifel voor de mantelzorgwoning, dan kunt u ook nog het “buitenleef-gevoel” creëeren. Het is mogelijk om ramen en deuren in alle vormen en maten te installeren om zodoende mooi passend bij de tuin en het andere woonhuis te maken.

Beveiliging van een mantelzorgwoning

Wij kunen natuurlijk speciale beveiligingssystemen installeren in uw woning. Dan moet u denken aan beveiligingssystemen tegen inbraak, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een systeem dat ervoor zorgt dat u vanuit de zorgwoning in snel contact staat met de andere woning. Dat kan bijzonder handig zijn! Zeker als het gaat om een mantelzorgwoning waar misschien wel een minder mobiel persoon woont. Voor meer informatie over beveiligingssystemen kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.