Beveiligingssystemen

Jaarlijks vinden er in Nederland enkele honderden woninginbraken plaats, waarbij niet alleen waardevolle en dierbare voorwerpen worden ontnomen, maar waarbij eveneens gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De afgelopen jaren zijn inbrekers steeds gewelddadiger geworden in hun manier van werken tijdens een inbraak, waarbij geweld vaak niet geschuwd wordt. U moet er ook niet aan denken, dat u ’s nachts of overdag wordt opgeschrikt door ongewenst bezoek in uw woning! Om hulp te bieden bij het minimaliseren van de kans op een inbraak in uw woning, biedt Aannemersbedrijf Koot op maat gemaakte beveiligingssystemen voor huizen. Met dit beveiligingssysteem kan een inbraak vanzelfsprekend niet voorkomen worden, maar wordt de kans op een succesvolle poging wel aanzienlijk kleiner.

Opbouw van beveiligingssysteem

Woningen verschillen sterk van elkaar, waardoor iedere woning een eigen aanpak bij de opbouw van een beveiligingssysteem nodig heeft. Om een goed beeld te krijgen van de risico’s in uw woning, maken wij voor het installeren van een beveiligingssysteem een uitgebreide risicoanalyse van uw huis. Wij lopen hierbij alle risicovolle plekken als ramen en deuren langs, om mogelijke paden van inbrekers te kunnen achterhalen. Op basis van deze risicoanalyse nemen we de mogelijke componenten voor de beveiliging van deze risicovolle plekken met u door.

Wellicht vindt u een camera in uw woon- of slaapkamer geen fijn gevoel geven of niet passen bij de rest van uw interieur, daarbij moet uw woning natuurlijk geen fort worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden om uw huis ook in deze kamers te beveiligen tegen ongewenst bezoek, met minder opvallende beveiligingsapparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan magneetcontacten, die u zowel op de deur als deurpost bevestigd. Zodra het contact tussen beide verbroken wordt, dus wanneer de deur geopend wordt, gaat het alarm in uw woning af.

Ook bewegingssensoren zijn minder opvallend dan camera’s, maar hebben wel een effectieve werking om inbrekers tegen te gaan. Voor wie zo min mogelijk wil zien van het beveiligingssysteem in zijn of haar woning, zijn bijvoorbeeld driepuntssloten of anti-inbraakstrips de meest voordehand liggende mogelijkheden. Hierbij maakt u het de inbreker zo moeilijk mogelijk om de deur of ramen open te breken met een schroevendraaier of breekijzer.

Het fijne aan de beveiligingssystemen van Aannemersbedrijf Koot is de werking vanuit een centraal kastje aan de muur. Hiermee kunt u de gehele alarminstallatie in een keer in- en uitschakelen! Een groot voordeel ten opzichte van beveiligingsapparatuur uit bijvoorbeeld bouwmarkten.

Meer weten? Wij beveiligen uw woning!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Aannemersbedrijf Koot u te bieden heeft op het gebied van beveiligingssystemen? Onze medewerkers staan u graag geheel vrijblijvend te woord via de vermelde kanalen op onze website!